Потресаващо! Приемни родители от Враца искат да възпитават деца с бой

Потресаващо! Приемни родители от Враца искат да възпитават деца с бой Кандидати за професионално приемно семейство от Враца са били категорично отрязани от социалните работници, защото искали да възпитават поверените им деца с бой. Случката е от преди седмици, а ситуацията, в която попаднали служителите, буквално ги изумила, разказа директорът на институцията Мария Търнавска.
През миналия месец врачани подали документи да станат професионално приемно семейство – да отглеждат и възпитават в дома си деца, които са изоставени от родителите си или са изведени от семействата си, заради лоша среда. След като прегледали документацията, експерти от социалната служба отишли в дома им да направят оценка.
Социалните работници огледали жилището и след това започнали разговор със семейството. От дума на дума се стигнало до въпроса как според тях е най-добре да се възпитават децата. Отговорът дошъл като гръм от ясно небе. Един от родителите заговорил за „шамарената фабрика“, която според него давала отлични резултати. Служителите се възмутили и заявили, че това няма как да стане и трябват други подходи. Родителят останал шокиран и попитал: „Вие не разрешавате с бой? Как тогава да го възпитаваме това дете?“.
В този момент социалните вече били 100% сигурни, че няма да позволят въпросното семейство да се грижи нито ден за дете в риск или дадено за осиновяване.
Броят на приемните семейства в областта е 99, като 99 деца са настанени в 86 приемни семейства.
 
24.10.2018, 08:35 часа
2990 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha