Кметът на община Козлодуй се срещна с жители на Хърлец

Кметът на община Козлодуй се срещна с жители на Хърлец За трета поредна година, по инициатива на Маринела Николова – кмет на община Козлодуй, се организират изнесени приемни с жители на общината. Първата среща се състоя на 30 октомври в село Хърлец.
Заедно с кмета присъстваха: зам.-кметът на община Козлодуй Николай Николов, Мая Занева – председател на ОбС, Кръстю Кръстев – началник на РУ Полиция, Чавдар Слабов – Директор на ОП „КД”, както и д-р Огнемир Симов – кмет на Кметство Хърлец, представител на Бюрото по труда. 
Хората бяха дошли, за да се видят с кмета и да дадат предложения за подобряване на условията на живот в селото. Преди всичко кметът разказа за подобренията в селото. „За пръв път в община Козлодуй има жена кмет, която толкова много промени облика на град Козлодуй. Гордея се, че за трета поредна година се обръща внимание на финансирането на пенсионерските клубове”, сподели председателя на Пенсионерски клуб „Здравец”, Любомир Динчев. Жителите в Хърлец поставиха въпроси за състоянието на пътната мрежа, сметището, петъчния пазар и по всички теми имаше дискусии. Голям проблем, който притеснява жителите на Хърлец, е преминаването на селскостопанските машини на зърнопроизводители, които замърсяват околната среда и затрудняват движението по улиците. Г-жа Маринела Николава и г-н Огнемир Симов заявиха, че до края на 2018 г. ще бъдат продължени преговорите за разрешаване на проблема с фирмите, собственици на транспортните тежкотоварни средства. 
„Преди да ми зададете въпрос за пълните контейнери, ще се извиня пред вас, тъй като вече трета седмица автомобили на общинското предприятие са счупени. Не можем да извозваме регулярно отпадъците и съжалявам, че създаваме неудобство на всички”, каза кметът на Общината. 
Мая Занева, председател на Общински съвет, Козлодуй, апелира към обществото да помогне за запазването на хърлешкото училище, което дава добро образование. Тя посочи като добра практика, която трябва да бъде запазена, съвместната дейност на училището и детската градина с местното читалище.
Разговорите преминаха ползотворно за бъдещата работа на екипа на кмета на община Козлодуй.
В края на срещата, по инициатива на г-жа Николова, бяха отличени с плакети семейства от селото, които празнуват през 2018-та златна сватба. За трите семейства Зорил и Еленка Петрови, Симеон и Мария Прунечеви, Петър и Николка Попови имаше специални лични покани за участие в събитието. „Подобно внимание не е отделяно до момента и съм силно развълнувана и благодарна”, сподели една от двойките, чиято Златна сватба е отбелязана на 27 октомври, 2018-та година. 
Изнесените приемни продължават на 7 ноември в района на училище „Васил Левски” в Козлодуй, на 8 ноември – в Бутан и на 9 ноември – в Крива бара.
31.10.2018, 14:35 часа
1342 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha