Румен Гечев: Управляващите не идват на работа, хванали са се за гушите

Румен Гечев: Управляващите не идват на работа, хванали са се за гушите „Днешният ден е много показателен – трагедия за управляващата коалиция, не могат да си съберат хората, хванали са се за гушите. Да си отиват“, коментира народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев пред журналисти в парламента по повод провалилия се кворум в парламента. Той подчерта, че мнозинството в НС трябва да осигури кворум на заседанията. „Те не идват на работа, явно имат непреодолими жестоки противоречия вътре в коалицията, за което ние прeдупреждаваме отдавна“, допълни той.
Проф. Гечев заяви, че БСП е категорично против този начин на приемане на бюджета, който е скандален и неевропейски, защото другите страни от ЕС, от лятото обсъждат проектите си за бюджет.
„А тук, в България, правителството онзи ден - на 29 октомври, с извънредно заседание в неделя, приема и внася бюджета в парламента, след което, иска да претупа буквално за една седмица бюджет за 45 млрд. лв. и да прокара това, което е заложено в него, без да се вслуша в препоръките на опозицията“, каза още народният представител.
По неговите думи вчера сме били свидетели на нещо уникално – три комисии едновременно, за първи път в практиката на Европа, разглеждат бюджета на страната си за 2 часа и половина.
„Това нормално ли е? Ние сме категорично против някои от промените, които те искат да правят и да товарят българските граждани и най-бедните слоеве с нови данъци“, допълни проф. Гечев.
Според него управляващите нарушават предизборните си обещания и собствената си управленска програма. „Те се кълняха, че няма да променят данъци. Вместо да променят данъците, които да са в полза на средната класа и по-бедните българи, те вдигат данъците на най-бедните“, коментира още той.
Депутатът от левицата обясни, че „БСП за България“ няма да влезе в зала, докато не понесе политическа отговорност човекът от правителството, който обиди най-беззащитните – майките на деца с увреждания.
„Ако той не подаде оставка, трябва да подаде оставка Борисов и цялото правителство, защото очевидно не са за никъде“, категоричен е той.
Проф. Гечев подчерта, че БСП не бойкотира нищо. „Внесли сме и алтернативен бюджет. На икономическа комисия, от БСП се изказахме, предложихме го и никой от партия ГЕРБ не се изказа – никой не каза на бялото черно. Слушаха послушно и накрая подкрепиха бюджет, който самите те се срамуват да защитят“, каза още проф. Румен Гечев.
02.11.2018, 13:37 часа
835 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha