Общините в област Монтана се готвят за зимата

Общините в област Монтана се готвят за зимата Повечето от общините в Монтанско вече са подписали договори с фирми за снегопочистване. Представители на институции и общинските администрации проведоха среща при областния управител на Монтана Росен Белчев. 
"Кметовете на пет общини вече са сключили договори с фирми за почистване на снега", уточни Белчев. "Това са Берковица, Брусарци, Вълчедръм, Чипровци, Якимово."
По данните на метеорологичната станция в Монтана се очаква зимата да бъде мека. Републиканската пътна мрежа в областта ще се поддържа от миналогодишната фирма. Договорът ѝ изтича на 28 ноември, но най-вероятно ще бъда продължен с анекс и за предстоящия сезон.
Дружеството разполага със 108 машини, от които 55 вече са в готовност за зимно поддържане. Останалата техника работи в момента на различни пътни обекти, но при необходимост до 24 часа ще бъде оборудвана за снегопочистване, уверили от фирмата-изпълнител областния управител Росен Белчев. Осигурено е нужното количество сол и пясък.
"За почистване на републиканската пътна мрежа, преминаваща през градовете са сключени споразумителни протоколи между АПИ (Агенция "Пътна инфраструктура"- бел. ред.) и общините за съвместно финансиране на дейностите за текущ ремонт и зимно поддържане. Изключение прави община Лом, която е направила отказ за подписване на такъв протокол", посочи още Росен Белчев.
До края на месеца ще има среща за координацията между пътните управления във Видин, Враца и Монтана, полиция и подразделенията на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" за общи действия през зимата, когато се налага спиране преминаването на автомобили и тирове по международния път Е-79.
12.11.2018, 15:36 часа
875 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha