Кметът на Козлодуй се срещна с живущите на 8 улици в града

Кметът на Козлодуй се срещна с живущите на 8 улици в града Въпреки студеното време и снега, който заваля вчера, живущите от така наречените 8-те улици присъстваха на изнесената приемна с кмета на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, за да зададат своите въпроси. Мая Занева,  председател на ОбС, Николай Николов, заместник-кмет, Чавдар Слабов, управител на ОП „КД”, също бяха на място, за да чуят проблемите на живущите там.
Главните теми, които тревожат хората от години, са свързани с лошото състояние на улиците, канализацията и липсата на парна инсталация. „Работим на много фронтове, истината е, че голяма част от инфраструктурата не е пипана с години и сега е трудно за три години да успеем навсякъде да реализираме асфалтиране. За някои улици сме подали проекти и чакаме. Ще ви информираме, ако имаме положителни резултати. По въпроса с нова канализационна мрежа: въпросът е към ВиК, но ние ще предадем вашите искания към тяхното ръководство. За парното работим в тясно сътрудничество с АЕЦ и ще имаме информация къде се предвижда изграждане на нова мрежа”, каза Маринела Николова.  
По време на срещата се засегна и въпрос, свързан с ул. „Никола Войводов” и недостига на 200 метра до канала на ул. „Александър Стамболийски”, както и окаяното състояние, в което се намира улицата. „Другата година, трябва да фрезоваме от МЦ „Дарис” до Ботев парк, тогава с този асфалт можем да засипем улицата, но за пълно асфалтиране не мога да обещая.”, отговори г-жа Николова.
На срещата бяха поставени още въпроси от гражданите като: предложението за затваряне на ул. „Хаджи Димитър”, докато текат ремонтните дейности, лошото състояние, в което се намира баирът на ул. „Драва” и поддръжката на зоната за спорт и отдих. Имаше зададен въпрос за това, възможно ли е да има повече спортни площадки в града. На него кметът отговори, че Общината постоянно търси възможности и кандидатства по проекти. „За дигата в момента тече процедура за проектиране на спортна зала, тип балон, който ще става за смесени спортове. Имаме нужда от още една зала и сме предвидили подобна дейност. Иначе за самата зона за спорт и отдих също сме отделили човешки ресурс, за да се поддържа, но всичко иска време. Виждате в Ботев парк, за да стане така поддържан и красив, ни костваше две години и половина. Знам за всички проблеми и не съм пренебрегнала нито един от тях, въпрос на възможности и време е”, каза още кметът.  
„Благодарим за възможността да поставим тези въпроси пред толкова много хора, пред вас – общинското ръководство. Това е практика, която се утвърди благодарение на Маринела Николова - млад и амбициозен човек, който работи с подходящ екип и резултатите вече са видни за всички. Ние също искаме подобрения, въпреки, че сме от покрайнините, но усилията се насочват към това нашият град да бъде по представителен. Така че, ние ще имаме търпението и в другия мандат на този екип, да съдействаме с каквото можем и за това аз се радвам на тези срещи, защото чета в социалната мрежа, те се провеждат навсякъде, което означава, че тук се работи с ум, работи се открито, работи се честно, и се работи за нас. Удовлетворени сме от това, което се прави, просто виждаме една промяна в целия град. Благодаря Ви!”, каза една от присъстващите.
Въпросите и мненията от страна на гражданите бяха много и от различно естество. Срещата протече диалогично и благонамерено.
19.11.2018, 15:22 часа
2038 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha