Спасителите на крак в снежна Монтана! Цял ден дърпат закъсали коли и камиони /снимки/

Спасителите на крак в снежна Монтана! Цял ден дърпат закъсали коли и камиони /снимки/ Натоварен ден са имали екипите на районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Монтана вчера. След като в областта падна голямо количество сняг, те цял ден са излизали по сигнали за закъсали коли и камиони.
Работата на спасителните екипи започнала още от ранни зори. Ученически автобус излезе от пътя между селата Дългоделци и Долно Церовене. За щастие по време на инцидента в него не е имало деца.
Множество ТИР-ове аварираха в преспите и не успяха да продължат по пътя си. Това блокира трафика и на леките автомобили по някои от най-натоварените пътни артерии в областта. Екипи със специализирана техника са теглили тежкотоварни камиони на Е-79 край село Смоляновци и на надлеза на входа на Монтана. Закъсали ТИР-ове имало още в село Горна Вереница и на изхода на село Крапчене в посока областния град.
Пътно-транспортни произшествия е имало и с леки автомобили. Кола на НАП се е обърнала на надлеза преди монтанския квартал „Кошарник“. Друг шофьор пък закъсал на прохода „Петрохан“ и бил изтеглен от пожарникарите. Наложило се извличане на кола и на улица „Луи Айер“ в Лом.
ПТП-тата и авариралите автомобили не са единствените, които създавали работа на спасителните екипи. Паднали дървета на пътното платно също трябвало да бъдат премахнати от тях. Такива случаи е имало в местността Йончеви ханове край Берковица, на Стефановия мост в село Железна и на ж.п. спирката в село Ерден.
29.11.2018, 11:13 часа
5106 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha