12 години затвор получиха биячите на таксиметровия шофьор от Манастирище

12 години затвор получиха биячите на таксиметровия шофьор от Манастирище Двамата биячи на таксиметровия шофьор от Манастирище Венцислав Тодоров ще лежат в затвора, реши съдебен състав на врачанския окръжен съд, председателстван от магистрата Лидия Крумова.
Милен Младенов и Евстати Евстатиев бяха осъдени на по 12 години зад решетките при първоначален строг режим. Отделно от това солидарно двамата дължат 30 000 лева на Венцислав за причинените му неимуществени вреди, както и  4 500 лева за направените разноски по делото.

Тръгна делото срещу биячите на таксиметров шофьор от Врачанско

Биячите получиха присъдите си заради заради престъпление от 18 декември 2016,  когато поръчват такси от дискотека в Козлодуй, след което вместо да платят курса си до село Хайредин, пребиват от бой шофьора и се опитват да го удавят в язовира в село Ботево. Водоемът тогава бил замръзнал и за това подсъдимите влачили повече от километър разсъблечения шофьор на такси. Вследствие на нападението 23-годишният таксиджия е обезобразен и в шок, с тежка мозъчно-черепна травма. Тодоров оцелява, защото го открива ловец, обикалящ района и буквално му спасява живота.
Двамата обвиняеми, които бяха арестувани броени дни след зверството, изкараха 8 месеца в следствения арест и въпреки че по закон може да търкат наровете 3 пъти повече, бяха освободени с разрешение на държавното обвинение.
Докато чакат да бъдат изправени пред съда обаче двамата извършват и други престъпления. Евстати изнасилил малолетно момиче на 24 октомври т.г., заради което бил арестуван от районния съд в Козлодуй. Милен пък беше реабилитиран след изтърпяване на наказание по друго престъпление и споразумение, сключено с прокуратурата.
Решението на врачанския окръжен съд може да се обжалва в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.
14.12.2018, 15:58 часа
2682 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha