Срам и позор! Калин Каменов иска да прави приют за бездомници в бивша ясла до детска градина във Враца

Срам и позор! Калин Каменов иска да прави приют за бездомници в бивша ясла до детска градина във Враца Скандална идея на кмета Калин Каменов да се направи приют за бездомници на метри от детска ясла и градина разгневи врачани, научи агенция BulNews. 
Идеята му ще бъде лансирана днес на редовното заседание на общинския съвет от зам.-кмета на Враца Петя Долапчиева, а недоволните местни жители от Табашкия мост вече са внесли подписка против решението. 
В петък живеещите в квартала научили съвсем случайно за плановете на Каменов и първоначално ги приели като клюки. За да се успокоят хората, решили да проверят какво точно ще се гласува от общинския съвет днес и изненадващо попаднали на скандалната докладна.
Документът предвижда бившата детска ясла „Гъбка“ на ул. „Войнишка“, която буквално е залепена до ОДЗ „Детски свят“, да стане приют за бездомници. 
Жители от квартала заявиха, че са изумени от предложението и са твърдо против него. Хората не искат бездомници да обикалят квартала и да стряскат децата им.
„Как ще кореспондират по между си детска градина и приют за бездомници? Как ще водим децата си спокойно на ясла и на градина и как ще играят лятото в двора на детското заведение“, питат родителите и допълват, че по никакъв начин не са били уведомени за плановете на местната управа. Според живеещите в квартала там няма място за клошари, които има риск да разпространяват зарази. 
За по-малко от 24 часа в снежната неделя възмутените врачани събраха десетки подписи срещу идеята на кмета. Те заявиха също, че има далеч по-подходящи места за направа на приют за бездомници, като изоставените сгради в Ученическото градче край Враца. Местните жители припомниха, че преди около две години основният мотив за закриването на детската ясла бе, че сградата е опасна за децата. Сега обаче от общината изведнъж са решили, че сградата може да бъде ремонтирана и в нея да се настаняват бездомници.
В докладната е посочено, че общината ще кандидатства с проект по „Красива България“ за вътрешен ремонт на бившата ясла, като парите за преустройството ще са в размер до 206 438 лева. Съфинансирането на ремонта от бюджета на общината пък е най-малко 30% или 82 575 лева.  
Живеещите в един от най-спокойните квартали на града смятат, че тези пари могат да се използват за нещо много по-полезно, отколкото за подобна инициатива.
Врачани се питат децата на Враца или бездомниците са по-важни за кметския екип?!
 
18.12.2018, 08:35 часа
7417 3
Коментари

Митов

18.12.2018, 13:29 часа
Живота сервира това което си поръчаш и се бориш. И няма нищо лошо но не да закриват ясла и да настаняват бездомници които могат да настанят и в ученическото градче защото и готово.

Томова

18.12.2018, 12:15 часа
Утре тези с подписката може да са бездомници,човек не знае какво ще му сервира живота

Стамат Беркистанеца

18.12.2018, 11:04 часа
Какво лошо има?Това е действителността в България?Иначе да си забием главите в дирниците и да се правим,че няма клошари ли?Срам и позор за врачани,а не за кмета.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha