Частно училище „Д-р Петър Берон“ – София раздаде коледни подаръци в Мездра

Частно училище „Д-р Петър Берон“ – София раздаде коледни подаръци в Мездра Инициативата започва още през месец ноември, когато в общинска администрация пристига писмо от ЧОУ „Д-р Петър Берон“, подписано от преподавателя Галина Пенева и родителя Даница Обрадович. В него се изразява желание да се помогне на деца и самотно живеещи възрастни хора в нужда. С помощта на кмета инж. Генади Събков и директора на Общинския център за социални услуги и дейности Наталия Христова, са избрани 21 семейства и самотни възрастни хора от Мездра и селата Дърманци, Моравица, Ослен Криводол, както и 50 деца от СУ „Иван Вазов“. 
Така на 19-ти декември, в дните преди Рождество, когато човек отваря сърцето си за доброто, едни микробус с подаръци -  сладкиши, перилни препарати, пакетирани храни, дрехи, книги, обувки пристигна в Мездра. Трима малчугани – близнаците Мила и Никола, ученици от II клас и третокласника Симеон, заедно с учителя Галина Пенева и родителя Даница Обрадович, дойдоха да предадат даренията.
Родителка от частното училище е изразила желание да дари 4000 лев. за лечение на малката Сияна, която е родена с малформации и провежда скъпо лечение в чужбина. Майката Десислава Маньовска получи дарението лично от г-жа Пенева.
Дарителите бяха посрещнати лично от кмета, където любопитните малчугани научиха интересни неща за нашия град. Г-н Събков от своя страна ги покани на Средновековния фестивал, който ще се проведе през месец май в АК „Калето“.
Следваща спирка на младите добротворци бе СУ „Иван Вазов“ Мездра, където радушно бяха приети от своите връстници, които им се отблагодариха с музикална програма.
Пътят на доброто продължи към възрастните самотни хора от Мездра и селата, където бяха раздадени парични суми и предмети от първа необходимост.
Дарителската инициатива положи основи на трайни приятелства и обещания за следващи срещи и добри дела, не само по Коледа.
20.12.2018, 11:24 часа
2543 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha