Китай коригира митата за редица продукти и суровини

Китай коригира митата за редица продукти и суровини

Вчера Министерство на финансите публикува съобщение, в което се казва, че от 1 януари следващата година влизат в сила нови мита за внос и износ на определени категории продукти, предаде Радио Китай.
Така например, ще бъдат въведени временни мита за около 700 вида стоки и материали, в същото време вносът на 94 продукта като суровини за производство на лекарства и торове, апатит, желязна руда и други ще бъде освободен от плащането на налог.
В съобщението на министерството се посочва, че корекциите целят да насърчат вноса и стимулират структурната реформа на предлагането, както и да съкратят импортните разходи.
Китай също така ще въведе конвенционални мита за стоки от 23 държави и региони, за да ускори изграждането на инициативата „Един пояс, един път" и зоните за свободна търговия, както и да съдейства за формирането на външни условия, полезни за дългосрочното и стабилно икономическо развитие.
Съгласно действащите в момента споразумения за свободна търговия, Пекин ще продължи да намалява митата за внос на стоки от Нова Зеландия, Перу, Коста Рика, Швейцария, Исландия, Австралия, Южна Корея и Грузия, се казва още в съобщението на Министерството на търговията.

25.12.2018, 16:00 часа
694 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha