Затварят детски градини заради грипа във Враца и селата, вижте кои са те

Затварят детски градини заради грипа във Враца и селата, вижте кои са те Поради висок процент на заболеваемост на 25 януари /петък/, няма да работят детските градини „Детски свят“ и „Звездица“, филиалите в квартал „Бистрец“ и селата – Баница, Три Кладенци, Девене, Върбица, Чирен, Голямо Пещене, както и филиалът на детска градина „Радост“ – „Люляк“. 
Припомняме, че от 25 януари до 29 януари 2019 година ще бъдат прекратени и учебните занятия в НУ „Иван Вазов“ и СУ „Никола Войводов“ във Враца. Мерките са взети по предписание на Регионалната здравна инспекция и след разпореждане на Регионалното управление на образованието.
Очаква се да бъде взето решение за прекратяване на учебните занятия в още 5 учебни и 5 детски заведения, след като бъде подадена информация от директорите им до РЗИ – Враца.
Ежедневно се извършват противоепидемични мерки във всяка детска ясла, градина, както и в училищата в общината. С цел недопускане на заразата от грип и остри респираторни заболявания, се призовават родителите на деца с влошено здравословно състояние да не ги изпращат в детските и учебни заведения, за да не се увеличава броят на заразените с грип.
Експертите от местната администрация осъществяват контрол и получават информация от медицинските специалисти, като се следи и броят на отсъстващите деца.
Община Враца напомня на гражданите, че решение за обявяване на грипна епидемия може да бъде взето от Регионалната здравна инспекция.
24.01.2019, 15:21 часа
5356 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha