Започна записването за второто издание на курса по дигитален маркетинг на Враца софтуер общество

Започна записването за второто издание на курса по дигитален маркетинг на Враца софтуер общество Събитието „Дигитализирай това 2.0“ събра отново хора с интереси към дигиталния маркетинг във Враца. В актовата зала на СУ „Козма Тричков“ специалисти в тази сфера споделиха опит и интересни факти за това как да бъдат достигнати и спечелени потребителите. Събитието на Враца софтуер общество даде началото на кампанията по кандидатстване за новия курс по дигитален маркетинг, който те организират и който ще започне в края на февруари. 
Записването за него вече стартира и всеки, който желае да участва може да заяви това като попълни електронна форма, която може да намери на http://school.vratsasoftware.com/digital-marketing/, като крайният срок за това е 13 февруари. Подборът ще се осъществи в четири стъпки, кандидатстване онлайн чрез електронна форма. Вторият етап са предварителни тестове по английски език и общи познания по маркетинг, те се провеждат на място, в ИТ центъра, който се намира на ул.“Кокиче“ 14 във Враца. Третият етап е решаване на задача вкъщи. И четвъртият етап е кратко събеседване, където се преглежда и направената задача.
Единият от лекторите в курса, Ивайло Йорданов, разказа по време на „Дигитализирай това 2.0“ за неговия опит в дигиталния маркетинг, за това от къде е започнал, за работата му в известни компании и как е стигнал до отварянето на собствена агенция, която развива тези услуги във Враца, където пазарът е все още нов. 
Ивайло отговори и на много въпроси от публиката свързани с това как може да се реализира всеки завършил курса по дигитален маркетинг. Според него има търсене на такива специалисти, а и всеки може да използва натрупаните познания за развитието на собствени бизнес идеи. В неговата агенция вече има човек, който работи след като е завършил миналогодишното издание на курса, като с разширяване на дейността и навлизането на други такива компании, възможностите за реализация ще се увеличават.
Йоана Христова, която е лектор от миналогодишния курс по дигитален маркетинг, сподели по време на събитието „Дигитализирай това 2.0“ колко е важно съдържанието, което създаваме за да спечелим потребителите. Тя даде конкретни примери и показа успешни рекламни продукти, които завладяват аудиторията и ангажират потребителите дългосрочно. Според нея в свят, в който всички са затрупани от разнообразни реклами е важно не просто да искаме от някой да купи нещо, а да го спечелим като почитател и приятел. Това може да стане с креативни послания и каузи. Тя показа въздействащи видеоклипове и разказа как са създадени, как работят и кое ги прави толкова добри.
Йоана, също като Ивайло е родена във Враца. Тя е завършила езиковата гимназия в града. Сега е писател, журналист и копирайтър, който вярва, че качественото съдържание стои в основата на всеки успешен бизнес. Работила е с множество стартиращи компании, печатни и онлайн медии, базирани в Англия, България, Норвегия, Холандия и САЩ. 
Емилиян Кадийски разказа повече за Враца софтуер общество, за това какво са постигнали до момента и как ще продължи да се развива сдружението. В момента се провежда 9-месечния курс по програмиране, който ще завърши през есента тази година. Той даде и повече информация за предстоящия 4-месечен курс по дигитален маркетинг, който стартира в края на февруари. 
Също така текат и заниманията по програмиране за най-малките Coder Dojo, те са за ученици 3-4 клас и са под формата на увлекателни игри и задачи. За повече информация и записване може да последните http://school.vratsasoftware.com/dojo/ .  За малко по-големите ученици са курсовете на Телерик академия, които се провеждат на 3 места във Враца. 
Емо Кадийски също така онагледи как се е променил света чрез новите технологии и колко важна част от живота на хората заемат сега. В тази връзка дигитализацията е нужна за всеки бизнес и организация.
Враца софтуер общество вече четири години развива софтуерната индустрия в града и региона. Към момента над 250 човека са се включили в провежданите обучения, много от тях вече са се реализирали в тази сфера. 24 човека от завършилите курса по програмиране работят в 3 софтуерни фирми във Враца. Продължават и другите дейности на организацията като HackVratsa, CodeWeek Враца, Лов на съкровище и други, които се радват на голям интерес.
 
28.01.2019, 10:27 часа
712 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha