Община Враца дава 90 бона за намаляване популацията на бездомните кучета

Община Враца дава 90 бона за намаляване популацията на бездомните кучета Община Враца обяви обществена поръчка за овладяване на популацията на безстопанствени животни през 2019 година, научи агенция BulNews. Предвидената сума за обществената поръчка е 75 000 лева без ДДС или 90 000 лева с ДДС за дейности през настоящата година или до изчерпване на парите. 
С дейностите по поръчката от общината очакват избраният изпълнител да намали популацията на бездомните кучета и да така да се подобри безопасността на хората. Бъдещият изпълнител на поръчката ще трябва да анализира проблемите в областта на здравеопазването на животните на територията на общината, да установи причините и да предложи решения и действия за тяхното преодоляване. Приблизителният брой безстопанствени животни, които ще бъдат залавяни и манипулирани са до 700 броя. Манипулациите, които ще извършва избраният кандидат са свързани със залавянето, транспортирането, обезпаразитяване, ваксинация и кастрация на бездомните кучета. Освен поставяне на ушна марка или електронен чип, от фирмата ще трябва да извършват и евтаназия, ако се налага.
В обявената поръчка е записано, че кандидатите трябва да разполагат с ветеринарен лекар, ловец на кучета, шофьор на оборудван автомобил за извозване на бездомните четириноги, пистолет с дистанционно упояване с обсег на действие от 40 метра, както и с оборудван автомобил с мобилни клетки с различна големина, ветеринарномедицинско заведение и стерилни материали и консумативи.
От местната управа напомнят, че към момента не разполагат с приют за безстопанствени животни, поради което бездомничетата ще се връщат по местата, от които са взети след извършване на манипулациите. В никакъв случай обаче не се допуска връщането на бездомните кучета в дворове на детски ясли и градини, училища, болници и в близост до площадки за игра на деца и автомагистрали.
Срокът за кандидатстване е до 18 февруари.
 
30.01.2019, 08:20 часа
1534 3
Коментари

ПЕТКО

30.01.2019, 12:15 часа
пари за помияри ли почнаа се дават майко боже нали всичко ние на ред та сега кучета емания думи немам колко сме зле и по зле ще стааме прав си Цене много си прав брат ми само **не на цела община да се научат иначе нее няма управия само к**а ще ви ***

НЕМА ВРЕМЕ....КУЧЕТАТА 'АПАТ ЗДРАВО!

30.01.2019, 11:18 часа
АЛООО....ОБЩИНАТА! НЕ ДРЕМЕТЕ, А ЕЛАТЕ В УЧИЛИЩЕ "НИКОЛА ВОЙВОДОВ" В КОМПЛЕКСА. ДВОРА Е КУЧИ ДВОР! ХАПЯТ ДЕЦАТА! ОПАСНО Е!

Цене Уестия

30.01.2019, 09:51 часа
Пари хвърлени на вятъра!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha