Община Козлодуй монтира електропастир срещу достъпа на животни до Околовръстното шосе

Община Козлодуй монтира електропастир срещу достъпа на животни до Околовръстното шосе Община Козлодуй полага непрекъснати усилия в посока обезпечаване спокойствието и безопасността на гражданите. 
Във връзка с това, в края на 2018-та година общинска администрация взе решение за ограничаване достъпа на домашни животни по участък от републикански път II-11 от км 87+541 (ул. ,,Кирил и Методий” – района на гробищен парк - Козлодуй) до км 89+324 (край мостово съоръжение при входа на града). 
Предстои да бъде извършен монтаж на 1,7 км електро-фическа ограда (електропастир) по протежението на пътния участък. Монтажните дейности са съгласувани с компетентните органи и по-специално – с Агенция „Пътна инфраструктура” – Областно пътно управление – Враца, като на 21 януари тази година официално е получено положително становище.
С предприетите мерки ще бъде ограничен физическият достъп на едри и дребни животни, в това число: коне, крави, кучета и др. Физическата бариера ще бъде изградена на три нива с якост на късане на проводниците – 650 кг. По подходите на селскостопанските пътища и част от изходите на улиците в кв. „Янтра” ще бъдат монтирани касетъчни ел. врати (тип „рулетка”) с дължина 7,5 м. Нисковолтовата инсталация, която е напълно безопасна на здравето на хората и животните, ще се захранва от соларен панел. Монтажните дейности ще бъдат изпълнени при благоприятни метеорологични условия. 
Предприетите мерки за ограничаване на нерегламентирания достъп на животни до пътното платно ще повишат безопасността на преминаващите МПС и ще предотвратят възникването на тежки пътни инциденти.
На редовно заседание на ОбС, Козлодуй през месец януари 2019 година, по предложение на кмета на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, и нейния екип, бе прието предложение за изменения на общинска Наредба № 1 за осигуряване и опазване на обществения ред на територията на община Козлодуй, съгласно което се ограничава достъпът на ППС с животинска тяга по първостепенни улици от градската улична мрежа и малките населени места, а през тъмната част от денонощието придвижването на същите е напълно забранено.
18.02.2019, 09:17 часа
1003 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha