Кметицата на Лом се отчита и представя бюджета за 2019 г.

Кметицата на Лом се отчита и представя бюджета за 2019 г. Кметът на община Лом Пенка Пенкова ще представи публично своя отчет за 2018 година, както и приоритетите в общинския бюджет за 2019 година. Срещата с гражданите ще се проведе днес, 20 февруари, от 17,30 часа, в залата на общинския пазар, на втория етаж.
Най-много средства в новия бюджет са предвидени за образование. Общината е заделила за тази функция над 13 млн. лева, като близо 9 милиона от сумата се предоставя от държавния бюджет. Освен за образование, най-много пари са заделени за ремонт на улици и общински пътища, водопроводната мрежа, спортната зала, както и за социални заведения. Именно това са приоритетите в бюджета на община Лом за 2019 година, информира местната общинска администрация.
В новия бюджет, който тази година е близо 30 млн. лева, местните данъци и такси няма да се увеличават и запазват размера си от миналата година. По предложение на кмета Пенка Пенкова съветниците приеха и най-ниските размери и коригиращи коефициенти при определянето на данъка върху превозните средства. Освен това кметът ще отговаря на въпроси, свързани с изпълнените и неизпълнени обещания, както и за проблемите на града, и общината. 
20.02.2019, 11:32 часа
725 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha