Старците се ошлайфаха, не са хванаха на историите на ало измамници

Старците се ошлайфаха, не са хванаха на историите на ало измамници Два опита за телефонни измами завършиха с добър край, научи BulNews.
Вчера от служители на МВР е получен сигнал от 73-годишна жителка на монтанското село Равна. Възрастната жена съобщила за извършен опит за телефонна измама. Същият ден около 15.20 часа на домашния й телефон позвънил непознат от скрит номер. Измамникът се представил за служител на полицията и поискал съдействие за залавяне на трима престъпници. Мъжът продължил да обяснява на бабата, че единият от престъпниците бил много опасен. От потърпевшата не са искани пари или ценности.  
Разговорът е продължил шест минути, след което жената затворила и подала сигнал на телефон 112.
Вторият опит на телефонните измамници се разиграл в същия ден около 15 часа в село Славотин. От полицаите е получен сигнал от 79-годишен местен жител. Дядото разказал, че на домашния му телефон позвънил непознат номер. Измамникът заявил, че е служител от отдела за борба с организираната престъпност и му продиктувал служебен номер за връзка. Възрастният мъж върнал обаждането, но отговор нямало. Малко по-късно непознатият отново се обадил, но не поискал пари, ценности или услуги. Според дядото, той искал да получи повече информация за него. За случилото се 79-годишния мъж подал сигнал на телефон 112.

 
21.02.2019, 12:18 часа
993 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha