Мартин Харизанов и „Благотворни приятели“ с инициатива да задържим младите хора във Враца

Мартин Харизанов и „Благотворни приятели“ с инициатива да задържим младите хора във Враца Врачанският бизнесмен Мартин Харизанов и сдружение „Благотворни приятели“ организират състезание по предприемачество „Аз избирам да се развивам във Враца“, научи агенция BulNews. Инициативата се осъществява със съдействието на „Алумини клуб“ към катедра „Финанси и кредит” при Стопанската академия „Д.А.Ценов” в Свищов и Младежки дом – Враца.
Състезанието по предприемачество е за ученици от 10 до 12-ти клас. Участниците се разделят в отбори от по 3-5 човека. Всяко училище може да участва с няколко отбора, като за най-добрите е осигурен награден фонд от 700 лева. Отборът, който е класиран на първо място, ще получи 400 лв. За второ място са отредени 200 лв, а за трето – 100 лв.
Като допълнителен стимул всички участници имат право да получат парично-наградна стипендия, в случай че бъдат приети в специалност „Финанси“ в Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов. Тя е еднократна и е в размер на 200 лева, които ще бъдат преведени на първия 8 декември от следването им. Средствата са осигурени от „Алумини клуб“ към катедра „Финанси и кредит” в Академията, с председател Мартин Харизанов.
Целта на състезанието е младите хора да докажат, че има смисъл да останат във Враца и да създават бизнес в сърцето на Северозапада. Силите си предприемчивите ученици могат да премерят в Младежкия дом на 22 април от 15 часа. Отборите могат да заявяват участие до 29 март при директорите на своите училища.
 
08.03.2019, 11:02 часа
6233 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha