Отложиха делото за адската катастрофа на Стария пазар във Враца, при която загина човек

Отложиха делото за адската катастрофа на Стария пазар във Враца, при която загина човек Днес се проведе поредното заседание по делото за зверската катастрофа, която отне живота на Виктор Добренов – Горилата, научи агенция BulNews. Процесът отново бе отложен заради възложени допълнителни задачи по повторната авто-техническата експертиза на автомобилите, направена в Плевен.   
Припомняме, че жестокият сблъсък, за който първо агенция BulNews съобщи, стана на вечерта на 28 юли 2017 година на светофара бул. „Мито Орозов“ в района на Стария пазар. При тежкия инцидент загина 34-годишният Виктор от Криводол, а трима бяха тежко ранени. Сред пострадалите бе и полицай Венци Ангелов от града под Околчица, който се движел с колело в района, когато двата автомобила се размазали на пътя и го помели.
Сблъсъкът е станал между „БМВ“ и „Пежо“, а загиналият е пътувал във френската кола. Той е изхвърчал през стъклото и е паднал на стълбите на подлеза. 
Според направените до момента експертизи и двете коли са се движили с много висока скорост. Цифрите на врачанските експерти сочеха, че баварецът, управляван от Томо Томов, се е движел със 103 км/ч., което е повече от два пъти над позволената. Повторна авто-техническа експертиза, направена в Плевен обаче установила, че врачанските експерти са сгрешили и Томов е шофирал със 137 км/ч. при позволени 40 км/ч.
Данните от експертизите сочат, че и двамата шофьори са виновни за сблъсъка. „Пежо“-то било шофирано от Ивайло Росенов, който седнал зад волана с 0.5 промила алкохол. Според запознати двамата обвиняеми са изпробвани за алкохол, но не и за наличие на наркотични вещества. 
20.03.2019, 14:52 часа
5533 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha