"Мисия Младост" за първи път в Монтана

"Мисия Младост" за първи път в Монтана Жители на Монтана организират тази събота и неделя, 6 и 7 април, почистване на жилищен комплекс "Младост" 1. Акцията са нарекли "Мисия Младост" и е продължение на инициативата "Да почистим Монтана, но не за един ден", която се проведе последните дни на месец март.
"С идването на пролетта започнахме да виждаме боклуци наоколо. Чудихме се как да противодействаме и накрая логично решихме, че трябва да ги изчистим. Една приятелка създаде събитие във фейсбук, аз се вдъхнових. Свързах се с Общината, свързах се с фирмата за извозване на боклуците, обадихме се на няколко приятели. Организирахме събитие за почистване на парк "Слънчевата градина". Накрая събрахме 12 човека, които свършихме работата за 4 часа", каза Теодора Илиева, един от организаторите на почистването, по образование еколог.
Събрани и извозени са над 30 чувала с отпадъци. Поради интереса към акцията доброволците решили да продължат и през предстоящите почивни дни да чистят в квартал "Младост":
"Според очевидци ситуацията с боклука е плачевна. Хората си го хвърлят през терасата, никой не чисти и ние искаме да дадем един добър пример. Събитието ще се проведе в събота и неделя. Каним всички жители да излязат да изчистят пред входовете си и ако искат да ни пратят снимки."
Почистването ще стане постоянна инициатива, която доброволците ще правят поне един път месечно. Целта е да покажат, че отговорността за чистотата на града е на всички и хората да се научат да изхвърлят отпадъците си в контейнерите.
Сборният пункт в събота е до Руския пазар, в 11.00 часа. Ще се чисти около блок 25. "Мисия Младост" ще продължи и в неделя. Организаторите приканват жителите на квартала да излязат и да почистят около блоковете.
 
04.04.2019, 16:46 часа
1643 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha