Почетоха загиналите при трудови злополуки във Враца

Почетоха загиналите при трудови злополуки във Враца С едноминутно мълчание и поднасяне цветя при паметника на миньора, край Враца регионалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа“, а също и представител на Областен съвет по условия на труд, почетоха паметта на загиналите в резултат на трудова злополука и професионална болест.
„Наближаващите светли християнски празници не ни накараха да забравим за тези, които вече не са сред нас. Хората, загубили живота си на работното място. Официалната статистика за страната е зловеща - на всеки четири дни един работник губи живота си на работното място“, коментираха от Синдикатите.
„Според анкетно проучване на РС на КНСБ-Враца, 21.88% са били свидетели на трудова злополука, а малко над 3% не могат да отговорят. Като цяло, повечето респонденти смятат, че работят в здравословна и безопасна среда, че разполагат с необходимите защитни и предпазни средства и че са достатъчно добре подготвени да ги използват при необходимост. 
За съжаление, обаче, близо една трета от анкетираните лица сами пренебрегват своето здраве, като не използват лични предпазни средства. От Регионалния съвет на КНСБ Враца за пореден път призоваваме и работници, и работодатели - ценете здравето и живота, без тях нищо не би имало смисъл!“
25.04.2019, 11:35 часа
835 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha