Първа оправдателна присъда за бившите директори на врачанската болница /снимки/

Първа оправдателна присъда за бившите директори на врачанската болница /снимки/ Преди минути бившите директори на врачанската многопрофилна  болница „Христо Ботев“ Светозар Луканов и Орлин Цветков, както и началника на отделението по „Съдова хирургия” д-р Румен Цветанов, чуха оправдателни присъди по процеса за извършено длъжностно присвояване на 32 476.41 лева. 
Делото се гледа от наказателен съдебен състав към районния съд с председател Васил Ганов. След като оправдателните присъди бяха прочетени, от прокуратурата заявиха, че ще ги обжалват в законоустановения срок. Цветков, Луканов и д-р Цветанов пък бяха категорични, че вярват в българския съд и са с чиста съвест, защото не са извършили нищо нередно.
Припомняме, че тримата бяха обвинени в присвояване на над 32 000 лева в полза на лекар фантом, който никога не е работил в болницата.
По време на разследването е било установено, че за да бъде разкрито отделен по „Съдова хирургия“ в здравното заведение, е трябвало да бъдат назначени двама лекари с призната специалност, които да са на трудов договор. Тъй като във Враца имало само един – д-р Румен Цветанов, „на помощ“ се притекъл д-р Халил Мехмед от Шумен. Между март 2013 и декември 2016 г., когато изпълнителни директори са били Орлин Цветков и Светозар Луканов, по сметките на шуменския лекар са изплатени над 32 000 лева. Парите обаче били възстановени на болницата веднага след като започнало разследването и на практика няма финансова щета за лечебното заведение.
Според д-р Цветанов е от голямо значение колко човешки живота са били спасени и колко са извършените операции в отделението за въпросния период.
 
25.04.2019, 11:50 часа
4729 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha