Напаст! Гъсеници плъзнаха във Врачанско, унищожават поголовно цели гори /снимки/

Напаст! Гъсеници плъзнаха във Врачанско, унищожават поголовно цели гори /снимки/ Гъсеници отново са нападнали листата на дърветата във Врачанско, съобщи редовен читател на агенция BulNews в рубриката ни „Ти, репортерът“. Положението в село Чирен и гората на връх Милин камък с всеки изминал ден става все по-сериозно, оплаква се врачанинът.
По думите на мъжа става дума за така наречената китайска гъсеница, която миналата година буквално изяде листата на цялата гора около Милин камък и всички чемшири във Врачанско. 
„Историята се повтаря, гъсениците се размножават изключително бързо“, пише мъжът. Той е направил и снимки на напастта по чемширите и дърветата в село Чирен, където положението вече е критично. 
Мъжът призовава община Враца да се самосезира, да направи превантивно оглед и да напръска гората с препарати, за да унищожи вредителите.
„Вече има мрежи на гъсеници по храстите и дървета. Ако не се предприемат мерки до седмица ще стане чудо невиждано“, споделя врачанинът и се надява общинарите да вземат мерки и да опазят поне гората на Милин камък.
 
30.04.2019, 13:08 часа
4347 1
Коментари

123

30.04.2019, 17:45 часа
Нищо ново, така е от миналата година, гъсеницата се третира с НУРЕЛЕ или МЕТЕОР двойна доза, след което хубаво къпане със силна струя до няколко месеца засегнатите растения са като нови.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha