Непълнолетни крадци системно обират 54-годишен мъж във Врачанско

Непълнолетни крадци системно обират 54-годишен мъж във Врачанско Системно обират 54-годишен мъж във Врачанско, съобщиха от полицията.
На 16 май в участък Борован е получен сигнал от 54-годишен мъж от Борован с инициали Е. М.
Той е заявил, че за времето от 20 април до 6 май са извършени 4 кражби от неизвестен извършител.
Първият път е открадната 1 акумулаторна батерия.
Установи се, че извършител на кражбата е едно непълнолетно лице, което след проникване през неукрепена част на имота извършва кражба на горепосочения акумулатор. Същият е намерен и предаден на тъжителя.
Вторият път е извършена кражба на 1 акумулаторна батерия неизвестна марка и модел, черен на цвят, със спукан горен панел.
От проведеното разследване се установи, че извършители на кражбата са две непълнолетни лица от село Борован, които използвайки невниманието на собственика извършрват кражба на горепосочения акумулатор, като същият продават в селото. Акумулатора е намерен и предаден на тъжителя.
Третият път е бил откраднат 1 мобилен телефон, като се установи, че извършител на кражбата е едно непълнолетно момиче. Телефонът след няколко дни е бил заложен във Враца.
Той е намерен и върнат на собственика.
По случаите са заведени заявителски материали.
Четвъртият път е открадната банкоматна карта, от която е изтеглена сумата от 70 лева и 30 лева, които се намирали в портмоне в якето на тъжителя са били задигнати.
Установи се, че за кражбата е отговорно непълнолетно момиче. 
Работата по случая продължава.
18.05.2019, 11:26 часа
1456 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha