Врачански семейства масово отказват да осиновят дете заради психично болната му майка

Врачански семейства масово отказват да осиновят дете заради психично болната му майка Врачанските кандидат осиновители масово отказват да приемат в сърцата и домовете си красиво ангелче на около 2 години, заради психично болната му майка, научи агенция BulNews. Това е поредната безумна ситуация, в която изпадат социалните при търсене на подходящи осиновители за изоставените деца в областта.
„Усилено търсим осиновители за малко красиво и здраво българче. Детето е много хубаво, комуникативно и лъчезарно“, сподели директорката на социалната служба Мария Търнавска. 
Причината за отказите на 3 семейства до тук е, че майката на детето е с психично заболяване и детето се води с тежка фамилна обремененост. Когато кандидат осиновителите разберат за проблема мигом се отказват, допълва Търнавска. 
В близките дни предстои нови трима кандидат осиновители да се срещнат с хлапето и да научат повече за него, като се очаква и те да се откажат да го осиновят.
„В момента детето се гледа от приемно семейство, което активно съдейства то да бъде осиновено. Трябва да подчертая, че няма никаква гаранция, че щом майката е с психически проблеми и детето ще ги има. Няма такъв доктор, който да гарантира, че едно дете ще страда от същото заболяване като родителите си. То може да се окаже с устойчива психика и да няма никакви проблеми. Хората трябва да знаят това, а не да се отказват с лека ръка“, категорична е Търнавска.  
Ако детето не бъде осиновено в областта или страната, то ще бъде дадено за международно осиновяване, което веднага ще се случи, защото по думите на социалните чужденците нямат такива притеснения, като родните кандидат-осиновители.
 
22.05.2019, 11:55 часа
2776 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha