"Млади възрожденци" проведоха регионална среща във Видин

"Млади възрожденци" проведоха регионална среща във Видин Деветата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" се проведе във Видин. Тя бе посветена на родолюбивата  дейност на училищните организации от основаването им през 2014 година досега. 
Видин е най-малката област, има 20 клуба с около 300 деца, но те са сред най-активните в страната, стана ясно на срещата. Това потвърди и председателят на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев:
"Сред вас има деца и клубове, за които аз разказвам из цяла България. Вие действително сте в много отношения за пример. Аз съм ви безкрайно признателен за това, което правите. Защото се оказва, че вие го правите не само за самите себе си, вие го правите и за вашите приятели, вие го правите и за вашите връстници, вие го правите и за по-големите - нещо, което действително е един героизъм."
Млади възрожденци изнесоха доклади и презентации за дейността си през изминалите 5 години. Своя филм "Васил Левски - идеолог и стратег на българската национално-освободителна революция" представи 12-класничката Антонина Лозанова от Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим I". Илона Кидикова от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" изпълни новото си стихотворение за Апостола "Клетва" и призова:
"Виждам, че дори по-малките от мен се интересуват от историята, и е добре да продължаваме да се интересуваме от нея, защото е пълна със страшно много събития и с много големи личности като Васил Левски, не бива да ги забравяме никога."
Младите възрожденци от детска градина "Русалка" получиха наградата "Клуб на месеца". С грамоти и награди бяха отличени и други активни организации от Видинска област.
С поздравителни слова към младите възрожденци се обърнаха зам. областният управител Лъчезар Попиванов, зам. кметът Венци Пасков,  Наталия Крумова от Регионалното управление на образованието и председателят на Видинския комитет "Васил Левски" Георги Иванчев. 
07.06.2019, 16:25 часа
742 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha