14 футболисти се явиха на първата тренировка на "Кариана" в Ерден /снимки/

14 футболисти се явиха на първата тренировка на "Кариана" в Ерден /снимки/ Отборът на "Кариана" стартира лятната си подготовка за втория си сезон в професионалния футбол с две нови попълнения и един футболист на проби. Единият от новите - Георги Търтов от "Ботев" (Гълъбово), е офанзивен полузащитник, юноша е на "Литекс" (Ловеч), има и един мач в Първа лига с екипа на ЦСКА. Реджеб Халил пък е нападател, идва на стадиона в село Ерден от изпадналия в Трета лига тим на "Несебър". Двамата имат подписани договори, съобщиха от клуба.
Съотборникът на Халил при „делфините” Симеон Русев е играчът на проби, като неговият пост е опорен полузащитник. Ако бъде одобрен от старши треньора Веселин Великов, Русев ще стане третото ново попълнение в лятната селекция на тима от монтанското село Ерден.
Наставникът на карианци иска да засили конкуренцията на още три поста –бек, централен защитник и офанзивен полузащитник, като се надява те да бъдат провлечени в отбора преди заминаването на лагер в Банско (20-30 юни).
Първата тренировка Великов и неговите помощници Димитър Иванов и Калин Костадинов проведоха с 14 футболисти. Поради семейни причини и с разрешението на ръководството титулярният вратар Павел Станев ще се присъедини с няколко дни по-късно към групата. Полузащитникът Деян Иванов пък се възстановява от операция на предни кръстни връзки на ляво коляно и ще започне подготовка на по-късен етап.
Общо 7 контролни срещи ще изиграе отборът на "Кариана" по време на лятната си подготовка. Три от тях са в Банско, най-престижната е срещу миналогодишния участник в Лига Европа "Теута" (Албания). Серията проверки стартира на 17 юни с гостуване на "Ботев" (Враца) и по програма трябва да финишира с мач с "Монтана" на стадион „Огоста” на 13 юли.Двата отбора обаче се срещат още на старта на новия сезон и този спаринг най-вероятно няма да се състои.
Кои започнаха подготовка:
вратар: Петър Начев;
защитници: Ангел Цолов, Николай Дичев, Георги Илиев, Стоян Предев;
полузащитници: Християн Илиев, Владимир Мичев, Цветомир Тодоров, Симеон Русев (Несебър);
нападатели: Евгени Игнатов, Ангел Бастунов, Ивелин Илиев, Реджеб Халил (Несебър), Георги Търтов (Ботев Гълъбово).
треньор: Веселин Великов.
Напуснали:
Цветко Иванов, Янислав Иванов, Димитър Георгиев (Монтана), Николай Николов (Англия-гурбет), Лионел Матадос (Струмска слава).

Контролите:
17 юни - Ботев (Враца), стадион „Христо Ботев”, 20:30 часа
21 юни – Теута (Албания), в Банско
24 юни – Черно море (Варна), в Банско
27 юни – Пирин (Благоевград), в Банско
02 юли – футболисти без договори, в Ерден, 18 часа
10 юли – Спартак (Плевен), в Ерден, 18 часа
13 юли – Монтана, стадион „Огоста” 
12.06.2019, 20:32 часа
2405 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha