Търсят 40 нови съдебни заседатели за районния съд във Враца

Търсят 40 нови съдебни заседатели за районния съд във Враца Започва подборът на 40-те нови съдебни заседатели за районния съд във Враца, научи агенция BulNews. 
Обявяването на процедурата ще бъде извършено от общинския съвет в града под Околчица. Сенаторите ще трябва да изберат другата седмица комисия за разглеждането на кандидатите.
Искането за откриване  на процедурата е постъпило в общинския съвет от председателя на окръжния съд във Враца Надя Пеловска. Тя пояснява, че решението е взето на общо събрание на врачанските съдии още на 20 март. Магистратите са определили, че имат нужда от 40 съдебни заседатели за районен съд – Враца. 
Сред документите е приложен списък на хората, които вече са изкарали два последователни мандата в храма на Темида. По закон те не могат да бъдат избирани отново. 
Другата седмица общинските съветници ще трябва да изберат състава на комисията, която да извърши проверка на документите на кандидатите за нови съдебни заседатели и да изготви доклад. Списъкът трябва да е готов до 6 октомври тази година.
Мандатът на сегашните съдебни заседатели изтича на 6 януари 2020 година. 
 
21.06.2019, 08:15 часа
1650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha