Огоста и притоците ѝ по-пълноводни след дъждовете

Огоста и притоците ѝ по-пълноводни след дъждовете Нива около и над средномногогодишните за река Огоста и притоците й прогнозират от НИМХ при БАН.
По-значителни повишенията са отчетени във вечерните часове във вторник и през нощта срещу сряда по основната река в района на Монтана, както и в притоците р. Дългоделска Огоста (над с. Меляне), р. Бързия (в района на с. Бързия), р. Берковска (в района на Берковица), р. Шугавица (над с. Черкаски), р. Ботуня (в района на Вършец и над с. Стояново).
От сряда  речните нива в басейна ще се понижават, но ще има повишения в долното течение на основната река. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, уточняват от МОСВ.
По данни на метеоролозите в Чипровци е паднал 36 литра дъжд в Монтана и Берковица валежът е 13-14 литра.
Поривистият вятър е изкоренил дървета на изхода на Лом, на разклона за село Горна Ковачица, на бул. „Арнолди” и ул. „Опълченска” в Монтана, на път Е-79 до село Сумер и в село Мездрея. Отстранени са от екипи на пожарната.
Мъж на 64 години, скрил се под дърво в парк „Монтанензиум“ във вторник вечер е оцелял по чудо, след като на сантиметри от него паднала мълния. Бурята остави без ток стотици  абонати на ЧЕЗ в центъра на  Монтана. Токът  е спрял в 21 часа във вторник и до 10 часа днес  домакинствата все още са били  без електричество. Причината е мълния, която е изгорила трансформатор.
26.06.2019, 14:48 часа
1187 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha