"Танци край Дунава" събира над 120 участници

"Танци край Дунава" събира над 120 участници 12-ти Международен фолклорен фестивал “Танци край Дунава” се открива тази вечер във Видин. Организатор на фестивала е читалище "Цвят 1870".
"Целта на фестивала е да съхрани и опази културното наследство на страните-участнички, да създаде трайни международни културни контакти, да обогати културния живот на нашия град и да подпомогне развитието на културния туризъм. През тези три дни видинчани ще се насладят на богатото фолклорно наследство и срещата между гостуващите професионални фолклорни състави от гр.Зайчар - Сърбия, гр.Дробета-Турну Северин - Румъния, както и на домакините - представителния фолклорен ансамбъл „Цвят” и Детски танцов състав при Народно читалище „Цвят 1870”. Общият брой на участниците ще бъде над 120 професионални танцьори, певци и инструменталисти", заяви секретарят на читалището Любомир Илиев.
Откриването на Фестивала е днес от 19.30 часа с официална церемония и концертна програма, в която ще се включат всички участници на откритата сцена в Крайдунавския парк на Видин.
Фестивалът ще бъде закрит на 29 юни от 19.30 часа. 
28.06.2019, 13:29 часа
1152 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha