Само един магистрат иска да поеме ръководството на Окръжен съд - Враца

Само един магистрат иска да поеме ръководството на Окръжен съд - Враца Само един магистрат иска да поеме ръководството на Окръжния съд във Враца след оттеглянето на Надя Пеловска, научи BulNews.bg. Документите си в обявения от Висшия съдебен съвет конкурс е подал единствено съдия Мирослав Досов.
Припомняме, че в средата на месеца изтича 5-годишният мандат на досегашния ръководител на храма на Темида. Надя Пеловска обяви преди дни, че няма да се кандидатира отново, поради здравословни причини. От Висшия съдебен съвет обявиха процедура за избор на нов председател, който да бъде начело на правораздавателната институция в следващите 5 години.
„Мотивите да се кандидатирам и да участвам в обявения конкурс за заемане на длъжността административен ръководител на Окръжен съд – Враца се основават на повече от 25-годишния ми трудов стаж като съдия, на опита, на качествата и уменията, които съм придобил по време на работата си. Допълнителен мотив е и убеждението ми, че длъжността председател на Окръжния съд във Враца следва да се заеме от съдия, който познава дейността на съда, както и професионалните и лични качества на съдиите и служителите, работещи в него”, се казва в концепцията на магистрат Мирослав Досов за поста.
 
03.07.2019, 09:32 часа
3381 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha