Лятно рибарско училище отвори врати в Монтана

Лятно рибарско училище отвори врати в Монтана Лятното рибарско училище за деца отвори врати от понеделник. Инициативата е на ловно-рибарското дружество "Огоста" в Монтана и се казва "Синьо лято". От понеделник до петък групи деца ще добиват различни умения на базата на дружеството на язовир "Долна вода", която се намира на около 8 километра от Монтана. За 105 деца са организирани занимания през юли и август. Общината е осигурила безплатен транспорт. 
"Тези деца ние сме ги разпределили - всяка седмица отделен клас. Примерно, тази седмица са първи клас. Единствено сборна група деветата седмица е с 9, 10 и 11 клас. Небивал интерес. Оказа се, че от никъде не може да почерпим опит, защото явно никъде нищо не е правено по този повод. Ние сме ловци и рибари с доброто желание да свършим някаква работа в полза на Монтана", разказа Владимир Цветков - член на УС на дружеството.
В обученията се включват доброволци от общинския съвет по наркотични вещества и Българския червен кръст.
Децата придобиват нови знания за дивите животни и техните местообитания в местната фауна, как да разпознават следите на дивите животни, как да оцеляват в различни ситуации сред природата. Учат се да разпознават видовете риби, начините на риболов, а всеки петък ще провеждат и състезания по риболов. За всички участници са осигурени тениски и шапки с логото на кампанията, ще има много изненади и награди.
04.07.2019, 16:18 часа
1445 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha