Депутатите се събраха извънредно за машинното гласуване

Депутатите се събраха извънредно за машинното гласуване Със 125 регистрирани Народното събрание започна извънредното си заседание, за да приеме отмяната на машинното гласуване за местните и парламентарните избори. Опозицията е тук, но не се регистрира.
Отмяната е, за да не се компрометират изборите и да се избегнат оспорвания на вота, обясни лидерът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Максимално 156 човека ще могат да гласуват на една машина, и то, ако са един след друг, изтъкна, че машинното гласуване, наред със спорната полза от тях, не оправдават средствата, вложени в тях.
ДПС няма да подкрепи отмяната, предупреди зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев. “Недоверието към изборния процес започва от секционните комисии и свършва там. От началото на демокрацията най-слабото звено в изборния процес са секционните комисии - поради умора или умишлено, поради пристрастия членовете подменят резултати”, обобщи той впечатленията си още от първите парламентарни избори у нас. И допълни, че ДПС ще иска и машинно преброяване. Може да видим как става в САЩ. Ако кажете, че тук не сме САЩ, влезте в първия тотопункт -там фишът веднага се отчита в машината”, препоръча Цонев.
16.07.2019, 14:56 часа
734 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha