Откриха нова детска площадка в село Долна Вереница

Откриха нова детска площадка в село Долна Вереница Днес бе официално открита модерна площадка за игра в монтанското село Долна Вереница. На церемонията присъства кметът на Монтана Златко Живков и на селото Ивайло Никитиев, както ипредседателят на платформа АГОРА Емилия Лисичкова.
Изграждането на площадката е финансирано с 3 хиляди лева от фонда за подкрепа на местни инициативи, осигурен със средства на общината и на платформа АГОРА, с помощта на фондация „Америка за България”. Още три хиляди лева са събрани от дарители. Допълнително от общинския бюджет са предоставени средства за строителството на подпорни стени около съоръжението.
„Тази година правим 6 детски площадки - три в селата и три в града”, заяви при откриването кметът Живков. Той благодари на всички дарители, показали отношение към децата в това красиво българско село. „Неговите предимства са, че е близо до областния център и е идеално място за спокойно и приятно летуване през ваканцията и не само тогава”, допълни още Живков.
Кметът на селото Ивайло Никитиев припомни, че скоро е обновен салонът на читалището и се ползва често от хората в Долна Вереница. С новата детска площадка се подобряват възможностите за игра и на децата, които дават живот на селото.
„Поздравявам Ви за енергията, ентусиазма и желанието да променяте облика на селото и то да става все по-приятно място за живеене“, заяви Емилия Лисичкова. Тя пожела на хората да имат и в бъдеще много нови инициативи, които да ги обединяват и правят щастливи.
18.07.2019, 13:53 часа
1652 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha