35 полицаи с хеликоптер и 14 патрулки гониха българи в Италия

35 полицаи с хеликоптер и 14 патрулки гониха българи в Италия Двама български граждани бяха задържани вчера за малко край адриатическия курорт Сенигалия след преследване на автомобила им с полицейски вертолет и няколко патрулки.
Както съобщават медиите в близкия областен град Анкона, арестът на нашенците е станал по време на масирана акция на силите за сигурност за контрол на територията. Акцията е продължила почти половин денонощие и в нея са участвали 14 патрулки, 1 вертолет и 35 униформени полицаи, които са проверили общо 225 автомобила и 135 лица.
Що се отнася до екшъна с нашенците, той се развихря в хода на полицейското мероприятие след обаждане по телефона в оперативната централа на квестурата в Сенигалия, пише в. "Монитор".
Съвестен гражданин информира дежурния в полицията, че в баровската вилна зона Чезанела, където често стават обири, се движи и спира доста подозрително кола с двама души в нея. Веднага патрулките от района и участващият в акцията вертолет се насочват към посочената зона и след минути въпросният автомобил е открит. Междувременно той набира скорост към центъра на града, явно търсейки начин да стигне до близката автомагистрала и да духне в неизвестна посока. Но първо вертолетът, а след това и патрулките преграждат пътя на колата и когато тя спира, полицаите виждат, че е с българска регистрация. Кара я 30-годишен българин с инициали М. И., а компания му прави сънародникът ни А. М., на 21 години.
Бърза проверка в полицейските архиви установява, че двамата са дребни крадци – рецидивисти, като единият е търсен за обири на вили в съседната област Тоскана. Според медиите в Анкона и Сенигалия след няколкочасов разпит в полицията двамата нашенци са пратени далеч от района.
22.07.2019, 08:23 часа
938 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha