Бум на мераклии да работят в новите заводи във Враца

Бум на мераклии да работят в новите заводи във Враца Все още няма официално постъпили заявки в Бюрото по труда за двата завода, които предстои да отворят врати във Враца, но интересът на врачани за работа там е голям, каза на пресконференция директорът на Бюрото по труда в града Маргарита Ангелова. По думите й на този етап в институцията са постъпили множество запитвания от мераклии за работа, но в момента отворените позиции са предимно за инженери, които владеят чужди езици. Висококвалифицираните кадри, които отговарят на изискванията, ще могат да кандидатстват само през сайта на „Теклас“ или чрез една от най-популярните платформи за набиране на персонал, уточни Ангелова. Тя издаде, че през месец август се очаква във Враца да дойдат и представители на турския холдинг, които да се срещнат лично с желаещите да заемат инженерните позиции, а избраниците предстои да заминат на обучение в производствената база в Кърджали.
Междувременно  интересът към немския холдинг "МД Електроник" също е голям. Набирането на кадри обаче отново е през сайта на завода.
„Постоянни заявки имаме от заводите в Ботевград и Мездра, които се разрастват и набират персонал. С оглед на конкуренцията, в Ботевград вече са завишили надниците за нощните смени, като по този начин искат да задържат хората. За повечето работещи там обаче пътуването е тежко, затова врачани напират за работа в новите заводи, които се строят на територията на града“, уточни Ангелова. 
Припомняме, че „Теклас-България“ ще  открие нови 1000 работни места във Враца, като първоначално ще бъдат назначени 500 служители. Другият завод - "МД Електроник" пък ще стартира с 300 работни места.








 
24.07.2019, 13:10 часа
12186 6
Коментари

Нема такъв град

25.07.2019, 22:41 часа
Завод до завода, мила майно льо - всичките "кокорчов" размер - безработицата аха да умре!

Тошо

24.07.2019, 16:54 часа
Поредните частни и чужди кърлежи да ни използват кат роби.Къде са нашите заводи които имахме по соца?

Ебааго

24.07.2019, 16:27 часа
Коги нема заводе - що ги нема? А коги има - що па има желаещи за работа?! А мое ли го тургам на маикитеви или ще ме питато що сакам?!

!!!

24.07.2019, 16:05 часа
Рибата у морето уни сложили тиганя.

ицо

24.07.2019, 16:00 часа
първи април е далече

Врачанин

24.07.2019, 13:23 часа
В момента може и да има засилен интерес от страна на хората, но когато обявят реалните предлагани възнаграждения ще се види тогава наплива ще го има ли. А дано...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha