Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 октомври

Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 октомври Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 октомври, независимо от всичко, каза днес говорител на британския министър-председател Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.
Изявлението му беше в отговор на съобщения, че правителствен съветник е намекнал, че парламентът е пропуснал възможността си да спре Брекзит без сделка. Говорителят каза, че Великобритания ще продължи да се стреми към диалог с останалите страни от Европейския съюз в търсене на сделка за Брекзит. По думите му британското правителство се надява ЕС да промени позицията си за предпазния механизъм за ирландската граница.
Според в. "Сънди телеграф" Доминик Къмингс - един от архитектите на кампанията за излизане от ЕС на референдума във Великобритания през 2016 г. - е казал на министрите, че Джонсън може да планира общи избори след 31 октомври, когато е крайният срок за Брекзит, ако загуби вот на недоверие в парламента.
Попитан дали премиерът е съгласен, че е твърде късно да се спре Брекзит без сделка, говорителят каза: "Великобритания ще напусне ЕС на 31 октомври при каквито и да било обстоятелства. Няма ако или обаче. Трябва да възстановим доверието в нашата демокрация и да изпълним повтаряните обещания на парламента към народа, като излезем от ЕС на 31 октомври."
"Политиците не могат да избират кои гласове да уважават. Те обещаха да уважават резултата от референдума и ние трябва да направим това", заяви той.
05.08.2019, 15:37 часа
754 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha