Кольо Колев: Слави Трифонов може да помете целия политически елит

Кольо Колев: Слави Трифонов може да помете целия политически елит Има наличие на огромно недоволство, ярост и неудовлетвореност от съществуващия политически елит и в същото време това не се излива в никаква посока. Това ни дава основание да кажем, че има огромна ниша за създаване на алтернативи на съществуващите политически формации, но засега е все още една ниша.
Въпросът е, примерно да кажем, може ли Слави Трифонов да запълни тази ниша - да поведе мнозинството на недоволните, на яростните. Това мнение изказа пред БНР социологът от агенция "Медиана" Кольо Колев.
Според него Слави Трифонов има електорален потенциал "да помете целия политически елит": "Има, но не и ако се придържа към програмата, която беше лансирана. Акцентът в нея е във формата, а не в съдържанието. Тя е много далече от това, което хората реално искат. Трифонов се подлъгва по самия референдум, но той беше протестен. Примерно, 120 вместо 240 депутати - това ще промени ли управлението към по-добре?". Колев добави, че е важно дали самият Трифонов ще бъде лидер на заявената партия и какво ще направят на местните избори: "Те биха могли да изберат неформално участие - ето това е нашият кандидат, гласувайте за него. И при успех нещата ще се развият по доста различен начин.
Социологът коментира  евентуалното включване на омбудсмана Мая Манолова в политиката: "Определено би била силна кандидатура. Не случайно се започват предварителни атаки и инсинуации. Тя би могла да бъде фигура, която може да събере около себе си не само червени симпатизанти, а доста широк кръг от обществото".
07.08.2019, 15:39 часа
3883 2
Коментари

червен отпадък

17.09.2019, 10:59 часа
Тоя така наречен "червен Кольо" е срам за социологическата гилдия! Преди всички избори дава безумни прогнози в полза на БСП, а после се крие дълго. Антон Тодоров работи само с документи и доказва всяка своя теза. Освен това не е мултимилионер, като

Румен Милошев

07.08.2019, 21:14 часа
Колев, ти за какъв, евентуално, се цаниш? Аман от слагачи! Ако се усетиш, че си Антон Тодоров 2, не се учудвай!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha