Боклуците под моста на АМ "Струма" все още не са извозени

Боклуците под моста на АМ "Струма" все още не са извозени Опасните отпадъци, съхранявани под моста на магистрала „Струма" все още не са извозени. Района под самия мост наистина вече е изчистен, но района около магистралата продължава да тъне в боклуци.
"За момента община Дупница е предприела всички законови действия - изпратили сме писмо за становище към Министерство на околната среда и водите и респективно към РИОСВ-Перник по отношение на това предписание, защото смятаме, че и закона не позволява в момента да почистим района около магистралата."  Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Десислава Борисова, началник отдел „Екология" в община Дупница.
"В нашия случай причинителя на отпадъците е известен, отпадъка има произход, има охарактеризиране и се знае, че е от дейността на фирма „Феникс" Дупница. При обстойната ни проверка на 28-ми, със заповед на инж. Методи Чимев, кмет на община Дупница, сме направили един протокол, в който сме описали всеки отпадък поотделно и точно този протокол сме изпратили на министерството, то даде своето становище и предписанието на РИОСВ за последващи действия", каза още Десислава Борисова.
02.09.2019, 12:48 часа
571 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha