Екипи на Пътна полиция ще контролират и подпомагат движението в област Видин

Екипи на Пътна полиция ще контролират и подпомагат движението в област Видин Екипи на Пътна полиция ще контролират и подпомагат движението в област Видин.
Комисар Петър Петров: През следващите дни очакваме интензивен трафик. Шофьорите да спазват стриктно правилата за движение, да бъдат дисциплинирани и толерантни.
Празникът на 6 септември и поредицата от почивни дни налагат допълнителни мерки за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движение в региона. Това съобщи днес пред журналисти комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин.
"В петък и неделя очакваме по-интензивен трафик, за трите почивни дни много жители на областта ще се върнат по родните места", уточни още комисар Петров.
"Служителите на отдел „Охранителна полиция“, сектор „Пътна полиция“ и трите районни управления във Видин, Белоградчик и Кула са създали необходимата организация и набелязали допълнителни мерки за активна превенция и контрол. Целта е добър обществен ред, спокойствие и сигурност за жителите и гостите на областта, както и безопасно движение по пътищата. На всички празнични мероприятия, предвидени за провеждане в региона, ще има полицейска охрана. Екипи на Пътна полиция ще контролират и подпомагат движението по направленията към граничните контролно-пропусквателни пунктове на територията на област Видин - Дунав мост-2, Връшка чука и Брегово.
Интензивният трафик налага повишено внимание", подчерта началникът на отдел „Охранителна полиция“. Той апелира към водачите на МПС да спазват стриктно правилата за движение, да бъдат дисциплинирани и толерантни, да изпълняват разпорежданията на контролните органи. Препоръката важи и за пешеходци, и за велосипедисти. Безопасността на пътя зависи от поведението на всички участници в движението.
На 7 септември полицейските служители ще проведат специализирана операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“ за недопускане управление на моторни превозни средства от неправоспособни или водачи, употребили алкохол/наркотици.
При проверките по пътищата през следващите дни пътните полицаи ще използват всички налични технически средства за контрол на скоростните режими.
 
04.09.2019, 15:58 часа
1551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha