Само за месец: Засякоха 90 заразно болни монтанчани

Само за месец: Засякоха 90 заразно болни монтанчани Здравните власти в Монтана са установили 90 заразно болни жители на областта за месец август, научи агенция BulNews. 74 от заболелите са били с чревни инфекции, като най-голям е бил броят на заразените с гастроентерити и ентероколити – 67, а 7 са били повалени от вирусен хепатит.
11 са установените заболели от дихателни инфекции за месеца, 6 от които са се заразили с морбили, един с коклюш, двама с варицела и двама със скарлатина. 
От регионалната здравна инспекция поясняват, че за периода от групата на трансмисивните инфекции са съобщени 3 случая, като единият е за заразен човек с лаймска болест, а другите двама са повалени от западнонилска треска.
От групата на полово предаваните инфекции е регистриран един случай на сифилис, установен е и един заразил се със СПИН.
През август инспекторите са извършили 311 проверки на здравни и лечебни заведения. Издадени са 93 предписания, 8 свидетелства за имунизационно състояние и 2 протокола от областна специализирана комисия за освобождаване от имунизации по медицински противопоказания.  За периода са издадени 7 предписания за подобряване хигиенното състояние и противоепидемичния режим. Съставени са 4 акта за установени административни нарушения и 5 наказателни постановления на обща стойност – 3 350 лева.
 
10.09.2019, 08:13 часа
6809 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha