Започна приемът на ученици за безплатни обучения по програмиране

Започна приемът на ученици за безплатни обучения по програмиране Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес, че ще приема кандидатури на ученици в 4-7 клас за обученията си по програмиране и дигитални науки във Враца до 6-ти октомври. Програмите са безплатни, а кандидатстването за тях става през сайта на Училищна Телерик Академия. Обученията ще се провеждат в СУ „Козма Тричков” и Регионалната библиотека.
Интерактивните програми развиват креативността и логическото мислене на учениците и изграждат у тях дигитални компетенции и умения за решаване на проблеми. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия.
Необходимо е желаещите да кандидатстват онлайн и да се явят на входен тест. Не се изискват предварителни познания по програмиране.
•    Алгоритмично програмиране – учениците усвояват основополагащи знания по програмиране, развиват логическото си мислене и се подготвят за състезания по информатика. 
•    Дигитални науки – учениците разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват. Разбират дали програмирането е за тях и научават как безопасно и отговорно  да използват интернет. 
Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.
Училищна Телерик Академия е национална образователна инициатива на Фондация „Телерик Академия“, която подготвя учениците от 1-ви до 12-ти клас за дигиталното бъдеще. През учебната 2019-2020 г. тя ще организира безплатни програми в над 90 школи в 25 града в страната, сред които София, Варна, Пловдив, Плевен, Враца, Разград и Габрово, както и за първи път в: Абланица, Бургас, Доспат, Златоград, Рудозем, Монтана, Панагюрище, Първомай, Силистра, Смолян и Харманли. Обученията в страната се реализират с подкрепата на Фондация „Америка за България“.
 
01.10.2019, 10:12 часа
786 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha