Нагла схема в Монтана! Измамничка се представя за служителка на ВиК, обикаля блокове и иска пари

Нагла схема в Монтана! Измамничка се представя за служителка на ВиК, обикаля блокове и иска пари Нагла схема измислила находчива измамничка в Монтана, научи BulNews.bg. Тя обикаля блоковете в града и иска пари, като се представя за служителка на местното ВиК дружество. 
Сигнал за хитрата мошеничка е получен вчера на телефон 112. Хора от жилищна кооперация на булевард "Св. Климент Охридски" в Монтана се оплакали, че са станали жертви на измамната схема. По думите им жена се представила за служител на водоснабдителното дружество, като твърди, че извършва проверка на водомерите и при установяване на нередност взема парична сума от живеещите на адреса. 
На посоченото място бил изпратен екип служители на полицията в Монтана. Те разпитали обитатели на кооперацията за станалото. Двама от тях – мъж на 46 и жена на 66 години, заявили, че същия ден около 10.30 часа на вратата им позвънила непозната жена, която се е представила за служител на ВиК-Монтана. Тя поискала да влезе в жилищата им и да погледне водомерите и поставените пломби. По данни на потърпевшите, мнимата служителка заявила, че има необходимост от почистване на съоръженията, за което е поискала заплащане и предоставила книга, в която да се подпишат срещу извършените услуги. 66-годишната заплатила за „услугата” 10 лева. 
Разпитан бил и 79-годишен жител и 78-годишната му съпруга, живеещи в същата кооперация. Бабата и дядото разказали, че същия ден и те били посетени от въпросната „служителка”. Тя огледала водомера им и поискала 10 лева, като накарала мъжа да се подпише в същата книга. Когато той поискал да види за какво точно се подписва, жената тръгнала да бяга. Възрастният човек се опитал да я спре, като я задържи за връхната дреха, но тя се отскубнала и хукнала в неизвестна посока. 
При скоростното бягство измамничката изпуснала чантата си. В нея имало лични вещи и документи на името на 41-годишна софийска жителка. 
По случая е образувано досъдебно производство.
02.10.2019, 10:50 часа
3038 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha