Шофьор на камион помете жена на пешеходна пътека пред болница във Врачанско

Шофьор на камион помете жена на пешеходна пътека пред болница във Врачанско Шофьор на камион, помел жена на пешеходна пътека във Врачанско, бе изправен на подсъдимата скамейка, научи агенция BulNews.
Кървавата катастрофа станала на 6 февруари тази година в Оряхово. Около 16 часа М.Г. бил паркирал зърновоз на фирма в Мизия пред входа на филиала на спешната медицинска помощ в крайдунавския град. Камионът бил спрян в района на автоспирката в най-ляво на пътното платно срещу посоката на движение. След като си свършил работата, М.Г. се качил в голямата машина и направил забранен обратен завой, за да продължи по пътя си. В това време по пешеходната пътека до камиона преминавала жена, шофьорът не я видял и буквално я помел с тежката машина.
От удара жената паднала на асфалта и си счупила ръката. Шофьорът видял какво е направил и бързо слязъл от камиона, за да помогне на пострадалата. След като й помогнал да се свести и да стане я закарал в болницата в Плевен, където да получи адекватна медицинска помощ.
Преди дни М.Г. се призна за виновен за пътния инцидент и сключи споразумение с магистратите от районния съд в Оряхово. Той бе наказан с условна присъда от 3 месеца лишаване от свобода, а шофьорската му книжка бе отнета за срок от 5 месеца. Освен това мъжът ще трябва да заплати и разноските по делото в размер на 915 лева.
Определението на съда е окончателно, не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила присъда.
04.10.2019, 08:50 часа
3754 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha