Трагедия! Изгорелият в колата при катастрофата край Враца е синът на зам.-областния управител Робертино Маринов /снимки/

Трагедия! Изгорелият в колата при катастрофата край Враца е синът на зам.-областния управител Робертино Маринов /снимки/ Изгорелият в лекия автомобил „Сеат“ при катастрофата край Враца миналия петък вечерта е синът на заместник oбластния управител Робертино Маринов, научи ексклузивно агенция BulNews.
При тежкия пътен инцидент на Оряховско шосе, в района на отбивката за село Чирен, колата на 25-годишния Христо Маринов се удари челно в идващ към областния град лек автомобил „Опел Зафира“ с плевенска регистрация.
Веднага след сблъсъка „Сеат“-ът избухнал в пламъци, в които загина неиндентифициран човек. Случайно минаващи по същия маршрут хора успели да извадят от другата кола мъж, жена и две деца, малко преди огънят да захапе и нея.
Свидетели на катастрофата тогава твърдяха пред полицията, че веднага след удара са видели от „Сеат“-а да слиза мъж, който пресякъл пътното платно и уж избягал в източна посока. Тези думи дадоха основание на органите на реда миналата събота да организират мащабно издирване с обучени кучета, в което се включиха и допълнителни сили на МВР. Акцията се докладваше директно на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.
Отделно от тях Робертино Маринов мобилизира около 60 близки и познати с повече от 20 коли, които също претърсваха гората в района, както и необитаеми вили и лозя. Предполагаше се, че момчето е изпаднало в шок от станалото и се е скрил някъде, докато го отпусне адреналина.
За съжаление при тези мащабни издирвателни мероприятия Христо Маринов не беше открит. Междувременно през тези дни в страната не беше обявен за издирване друг човек и така загадката кой е жертвата започна да се разплита.
Още в събота от София в областната дирекция на МВР във Враца пристигна сестрата на Христо, която даде ДНК-проба, която да бъде сравнена с тази на овъгленото тяло. В понеделник майката и бащата дадоха биологичен материал в сградата на районното управление, който трябваше да бъде обработен в частна лаборатория. Преди часове днес от полицията официално съобщиха на Робертино Маринов ужасяващата новина, че изгорелият човек в колата всъщност е неговият син. 
Първоначално се е знаело, че с Христо от София към Оряхово е трябвало да пътува и негов приятел, но бързо било установено, че той се е отказал в последния момент и не се е качил в колата. Имало е и версия за споделено пътуване на друг човек, но тя бързо е отпаднала.
Агенция BulNews успя да възстанови последните 60 сек. от живота на 25-годишния мъж. Свидетел разказа, че Христо е бил спрял на отбивката срещу разклона за Чирен, вероятно да се облекчи. После колата плавно се включила в движението в посока Оряхово и на около 100-200 метра внезапно тръгнала вляво срещу движението. Последвал удар в плевенския автомобил, след който веднага гръмнала газовата бутилка и „Сеат“-ът избухнал в пламъци. По думите на свидетеля това е станало за 2-3 сек. и шофьорът не е имал никакъв шанс да излезе от колата. Аутопсията е установила сажди в трахеята на овъгления труп, което означава, че жертвата е изгоряла жива и е осъзнавала какво се случва.
Тепърва следствието ще изяснява защо лекият автомобил е завил рязко вляво по посока на движението си. Възможно е Христо да се е опитал да си постави колана, може да е изпуснал нещо и да се е навел или техническа неизправност да е причината за необяснимото навлизане в насрещното. Още отсега е ясно обаче, че не става въпрос за здравословен проблем, тъй като младежът е бил в отлична форма. Веднага след катастрофата ченгетата установиха почерпен скитник, който се мотаеше в района и не е изключено той да е бил на пътя по време на инцидента.
Тежката драма в семейството на зам. областния поставя под въпрос участието му в предизборната кампания за кмет на Оряхово. По закон Робертино Маринов не може да се откаже от участие в изборите, но мъката по единствения му син едва ли ще му позволи реално да продължи надпреварата.
Погребението на трагично загиналия Христо Маринов ще бъде в събота, като поклонението ще започне в 11.30 ч. в църквата "Св. Георги" в Оряхово.
Редакцията на BulNews поднася своите съболезнования на опечаленото семейство.
Мир на праха му!
09.10.2019, 21:25 часа
16643 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha