Корабът "Радецки" потегля за ремонт в Румъния

Корабът "Радецки" потегля за ремонт в Румъния Националният исторически музей избра изпълнител за ремонта на кораба "Радецки". Дейностите ще бъдат извършени на сух док от "Дунав СРЛ" - Румъния
Сумата от близо 500 хил. лв., предназначена за планов преглед и ремонт, бе отпусната по-рано тази година от правителството. Ремонтните дейности на „Радецки” включват подробен преглед на всички елементи и съоръжения по корпуса и корабните устройства, по корабните системи и механизми, разходи за провлачването на кораба до и от мястото на извършване на ремонта, разходи за експертиза от надзорните органи. 
Предвижда се срокът за извършване на ремонта в корабостроителницата, съответното приемане от надзорните органи и издаването на ново разрешително, да отнеме над два месеца. Прегледът се извършва на всеки 5 години и е предпоставка за продължаване на срока на валидност на корабното свидетелство за извършване на плавания.
Очаква се до броени дни параходът да потегли към корабостроителницата.
От 1982 г. плавателният съд е със статут на национален музей. Музеят „Параход „Радецки“, който е филиал на Националния исторически музей, е единственият пътуващ параход-музей на Балканския полуостров. Ежегодно се посещава от 10 000 души.
24.10.2019, 10:37 часа
1162 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha