ООН предложи помощ на Бразилия за петролния разлив

ООН предложи помощ на Бразилия за петролния разлив ООН изрази дълбокото си безпокойство от петролния разлив, който от два месеца засяга североизточната част на Бразилия и предложи помощта си на местните власти, предаде Франс прес.
"ООН в Бразилия изразява дълбокото си безпокойство от петрола по крайбрежието на девет североизточни щата и изразява съжаление за неоценимите щети за земната и морска екосистема, както и за живота на местното население", се казва в изявление на бразилския офис на ООН.
Организацията напомня, че разливът вече е засегнал близо една четвърт от 7-те хиляди километра атлантическа крайбрежна ивица на Бразилия "с тежки последствия за околната среда и сигурността на населението".
ООН "се поставя на разположение за сътрудничество с властите и гражданското общество за установяване на източника и намиране на алтернативни решения за ограничаване на последиците от него". Над 1000 тона петролни остатъци са били събрани по данни на бразилските ВМС. Министърът на отбраната Фернандо Азеведо е Силва призна, че е невъзможно да се определи още колко време ще продължи изтичането на петрол, което замърсява нови плажове всеки ден от края на август.
30.10.2019, 11:09 часа
492 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha