Спокойно започна вторият тур на местните избори в област Видин

Спокойно започна вторият тур на местните избори в област Видин Денят на балотажа във Видинско започна спокойно, съобщиха от областната дирекция на полицията. 340 служители на МВР (полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари) охраняват СИК и ОИК, грижат се за реда, сигурността и безопасността на движение в областта.
Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК, до този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите на територията на областта.
На откритата линия в МВР, тел. 02/982 22 32 и имейл [email protected], се приемат сигнали, свързани с нарушения на изборния процес. Подаваните сигнали трябва да са относими към дейността на вътрешното министерство.
В днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула  ще оказват съдействие на гражданите без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят от 8.30 до 19.30 часа. Напомняме, че удостоверения - осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в деня на втория тур на изборите за кметове, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта. 
В делничните дни на текущата седмица, след подадени заявления от граждани, са били издадени 10 удостоверения, а в събота още четири удостоверения.
ОД МВР – Видин е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден в областта.
Припомняме, че в секциите за гласуване не се допускат въоръжени, в нетрезво или неадекватно състояние, лица. Охраняващите служители от МВР нямат право да влизат в секциите, а при необходимост ще се намесват само по искане на председателите на СИК.
03.11.2019, 09:19 часа
927 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha