„Топлофикация“ - Враца се оправда за съсипаните улици в града

„Топлофикация“ - Враца се оправда за съсипаните улици в града „Топлофикация“ – Враца излезе с позиция по повод материал на агенция BulNews.bg. В началото на седмицата ви разказахме за множеството новоасфалтирани улици в града, които са били разкопани от служители на дружеството. От там обаче се оправдаха, че дейностите им се извършват в законоустановените срокове. 
Вижте отвореното писмо на „Топлофикация“ – Враца без редакторска намеса: 

Във връзка с публикация на сайта bulnews.bg от 04.11.2019 година бихме искали да запознаем обществеността с истината, защото във въпросната статия се съдържат множество погрешни твърдения, които биха довели читателите до заблуда.
Експертните екипи на „Топлофикация Враца“ ЕАД се стараят да отстраняват всички аварии по топлопреносната мрежа винаги качествено и изцяло в законовите срокове, които са разписани в нормативната уредба.
След отстраняване на всяка една авария възлагаме на външна фирма възстановяването на асфалтовата настилка.
В съответствие с Наредбата за изграждане и възстановяване на елементите на техническата инфраструктура на територията на община Враца, винаги се внася т.нар. „гаранция за разкопаване“. Въпросната гаранция представлява ангажимент за качествено и бързо възстановяване на пътната настилка, която е нарушена във връзка с извършените от наша страна ремонтни дейности по топлопреносната мрежа. Гаранцията се връща чак след период от 12 месеца т.е. след като се докаже, че инфраструктурата е в добро състояние.
Относно споменатите улици бихме искали да внесем уточнение за ремонта на ул. Алеко Константинов. По време на отстраняване на аварията направихме 2 изкопа и подменихме голям участък от 50 метра. Ако не бяхме извършили ремонта там, при възникване на авария съществуваше риск от теч на вода по цялата улица, което щеше също да повреди асфалта. Благодарение на цялостната подмяна на тръбите по това трасе, авариите там ще бъдат сведени до минимум. Живущите на въпросната улица ще се радват на качествено и надеждно топлоподаване.
На бул. Христо Ботев скоро не сме извършвали никакви ремонтни дейности и нямаме нищо общо с кръпките на асфалта на въпросното място.
Апелираме към обществеността в града да не се спекулира с името на нашето Дружество и да не се правят опити да бъдем въвличани в измислени скандали!
06.11.2019, 09:35 часа
1681 1
Коментари

az

06.11.2019, 10:11 часа
Написаното изобщо не оправдава Топлофикация, че не си е подменила тръбите навреме. Защо нищо не сте написали за улица "Околчица" например, която е напълно съсипана, а едната дупка изобщо не е правен опит да се асфалтира от две седмици. Пълна лъжа!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha