Осъдиха директора на училището в Бойчиновци за натиск върху свидетел

Осъдиха директора на училището в Бойчиновци за натиск върху свидетел Районният съд в Монтана осъди на една година „Лишаване от свобода“ условно директора на СОУ "Васил Левски" в Бойчиновци Георги Николов за подбудителство в лъжесвидетелство, научи агенция BulNews.
Съдът призна 62-годишният Николов за виновен, че на неустановена дата преди 23 март 2017 година в Бойчиновци подбудил В.И. като свидетел по частно наказателно дело №428/2017 г. по описа на районния съд в Монтана. 
В.И. трябвало устно да потвърди пред I-ви наказателен състав неистините, че е разговарял с фирми от Враца да извършат ремонт на покрива на училището. Мъжът трябвало да свидетелства, че е разговарял с фирма, на която бил подизпълнител, но не си спомнял името й, както и че е разговарял с Т., който бил управител на фирмата от Враца. Другото, което трябвало В.И. да каже пред съда е, че подписал договор за подизпълнител в училището в присъствието на директора Г.Д. и други лица, както и че във Враца му платил Т., който му дал лично пари в бял плик. Трябвало да каче, че не помни дали директорът Николов му е плащал, да е вземал пари от касиерката на училището, а по принцип пари за ремонта взимал от Т., както и че ремонтът извършил като подизпълнител на фирмата на Т.
За лъжесвидетелстването си под влиянието на Николов  В.И. сам признал и сключил на 2 февруари 2018 г. споразумение с районната прокуратура в Монтана за наказание 3 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок, което е потвърдено от районния съд в Монтана.
За подбудителството на В.И. да лъжесвидетелства пред съда районния съд в Монтана осъди Николов на една година „Лишаване от свобода“, отложено за срок от три години, считано от влизане в законна сила на присъдата.
Присъдата на районния съд може да се обжалва или протестира пред окръжен съд в Монтана в 15 дневен срок.
13.11.2019, 16:50 часа
3888 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha