Мъж от Берковица си призна пред съда, че купувал гласове

Мъж от Берковица си призна пред съда, че купувал гласове Районният съд в Берковица одобри споразумение, сключено между районната прокуратура в града и защитата на подсъдимия В.Б. за наказание 11 месеца "Лишаване от свобода" условно за купуване на гласове на местните избори. 
Пред съда 42-годишният мъж се признал за виновен, че дал на други лица по 30 лева с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г. в полза на определен кандидат за общински съветник. Деянието е престъпление против политическите права на гражданите, което се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 20 000 лева. По силата на одобреното от съда споразумение е наложено наказание от 11 месеца затвор, отложени с 3 години изпитателен срок.
Мъжът декларирал, че със споразумението се отказва от съдебното разглеждане на делото и е съгласен наказателното производство, водено срещу него, да се прекрати с налагане на определеното от страните наказание. 
Определението на районния съд в Берковица е окончателно и не подлежи на жалба или протест.
15.11.2019, 11:31 часа
2393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha